Parcours

De parcours zijn zodanig uitgestippeld zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Technische passages laten we achterwege. De onverharde stroken bestaan voornamelijk uit grind (gravel), zand, steentjes, kasseien of een combinatie van voorgaande. Hier en daar zit er een single track in vervat om de mooiste stroken met elkaar te verbinden. De stroken worden bij regenweer geen modderstroken maar blijven vlot berijdbaar.

Net zoals de voorbije jaren zijn de verschillende parcours van Nationaal Park Gravel Fondo  uitgetest en goedgekeurd door Bram Tankink, ex-profwielrenner en gravelliefhebber pur sang. Bram woont in het Maasland en kent het Nationaal Park Hoge Kempen als zijn broekzak. Op zijn favoriete trainingsterrein heeft hij voor ons weer 3 absolute pareltjes van routes uitgetekend.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn. De gpx-file van jouw rit wordt enkele dagen voor het event via mail bezorgd.

Je hebt de keuze uit 3 afstanden*:

  • 55 km (± 330 hoogtemeters)
  • 100 km (± 510 hoogtemeters)
  • 125 km (± 690 hoogtemeters)

*onder voorbehoud van lichte wijzigingen per afstand
*bron: Komoot

Proudly presented by Komoot

Komoot

Route planner Komoot (www.komoot.nl) is de officiële route partner van de Yuzzu Gravel Series. Samen met Komoot bieden we alle deelnemers een gratis regiopakket (t.w.v. € 8.99) aan waarmee je de routes van Nationaal Park Gravel kan downloaden of kan synchroniseren naar je gps-toestel. Deelnemers ontvangen hun individuele code voor dit regiopakket een aantal dagen voor het event per email. Op de routepagina’s kan je alle highlights, het hoogteprofiel en de hoeveelheid off-road kilometers raadplegen. Bovendien zie je heel gemakkelijk in een oogopslag waar de offroad wegen zich bevinden. Handig!

Parcours 50 km

Parcours 90 km

Parcours 130 km