Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Nationaal Park Gravel.

Naast een indrukwekkend parcours doorheen een prachtig decor bieden we je ook een omvangrijk deelnamepakket aan:

 • Een uitgebreide bevoorrading onderweg*
 • Technische bijstand op elke bevoorradingspost en aan start/finish
 • Depannagedienst onderweg
 • Medische service aan start/finish en onderweg
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Een lekkere koffie van Il magistrale aangeboden voor de start
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een leuke goodiebag van onze partners
 • Een professionele bike-wash van Kärcher
 • Een leuke après-bike in een gezellige sfeer

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje

Start/finishlocatie: Jeugdcentrum Asteroïde, Ringlaan 400, Maasmechelen

Kleedkamers & douches: Sporthal De Kommel, Olympialaan 4, 3630 Maasmechelen

Starturen

 • 125 km: tussen 7u30 en 9u
 • 95 km: tussen 7u30 en 10u
 • 55 km: tussen 7u30 en 10u30

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 16u30

Bereikbaarheid en parking

Parkeren met de wagen is mogelijk in de parkeerzone voorzien door de organisatie langs de Ringlaan, Maasmechelen. Opgelet! Je kan enkel aanrijden via Joseph Smeetslaan. Bekijk hier het plannetje voor meer informatie.

Op de dag zelf wordt je verwacht aan de SCAN & RIDE balies op je fiets. Op vertoon van je e-ticket (smartphone of geprint) ontvang je je kaderplaatje en kan je vertrekken voor jouw graveltocht.

Technische teams zullen ondersteuning bieden op de verschillende bevoorradingsposten en onderweg. Mocht je op enig moment niet meer verder kunnen, bel dan het noodnummer op de achterkant van je kaderplaatje.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensieteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, geen bospaden te verlaten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Sportograf Sportograf is de officiële fotoservice van de Yuzzu Gravel Series. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer. Na afloop van het event kan je hier jouw foto’s bekijken.

Direct terug op krachten komen na de aankomst van de Nationaal Park Gravel? Maak het jezelf makkelijk en kies tijdens je online inschrijving meteen voor het catering pakket van Foodmaker. Een overheerlijke Burrito Chicken of Foodmaker Cheeseburger, in combinatie met een Victoria of mocktail? De perfecte manier om te herstellen en na te genieten van je graveltocht.

Met je inschrijving draag je automatisch bij aan het Nationaal Park Fonds. Een deel van je inschrijvingsgeld dient om projecten te steunen in het Nationaal Park Hoge Kempen:

Johan Van Den Bosch, coördinator Nationaal Park Hoge Kempen: “We zijn als Nationaal Park vooral opgetogen dat de deelnemers aan dit event ook iets teruggeven aan het Nationaal Park, waardoor het toch meer betekenis krijgt dan louter een leuk decor. Met de bijdragen van de deelnemers van de editie van 2022 aan het Nationaal Park Fonds konden we zo onlangs twee zwaluwtillen bouwen in Terhills. Deze samenwerking is dus duidelijk een win-win voor recreanten én natuur.” Meer info over dit project kan je hier vinden.

Bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen.